About agency

Agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (ARSZMP) ter Zavod za farmacijo in za preizku┼íanje zdravil-Ljubljana (ZAF) sta se z datumom 01.01.2007 preoblikovala v novo pravno osebo Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP). JAZMP kot nova pravna oseba z dnem 01.01.2007 prevzema vse pravice in obveznosti Agencije RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke in Zavoda za farmacijo in za preizku┼íanje zdravil-Ljubljana. 

Februarja 2015 je nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) skladno z 207. ─Źlenom Zakona o zdravilih – ZZdr-2 (Uradni list RS, ┼ít. 17/2014) od JAZMP prevzel poslovne prostore, opremo, materiale za izvajanje analiznega presku┼íanja zdravil, dokumentacijo, arhiv in nedokon─Źane zadeve, ki se nana┼íajo na izvajanje naloge uradnega kontrolnega laboratorija.

POSLANSTVO, VIZIJA, STRATEGIJA

POSLANSTVO 

Varovanje javnega zdravja z reguliranjem in nadzorom zdravil, medicinskih pripomo─Źkov, krvi, tkiv in celic ter z njimi povezanih dejavnosti v zasebnem in javnem sektorju.

VIZIJA

Strokovna, u─Źinkovita in mednarodno uveljavljena agencija.

STRATEGIJA

JAZMP je razviti agencijo v skladu z na┼ío vizijo. Smo zavezani kakovosti in razvoju. Na┼ío razvojno strategijo opiramo na zahteve zakonodaje, razvoj notranjega strokovnega potenciala, na dobro organizacijo in podporo informacijske tehnologije, sinergijo, postavitev prioritet, obvladovanje tveganj ob upo┼ítevanju potreb dru┼żbe, razvojnih doma─Źih in evropskih trendov in zahtev na podro─Źju delovanja ter zadovoljstvo zaposlenih, poslovnih parterjev in ustanovitelja.  

Gradimo na prednostih, izkori┼í─Źamo prilo┼żnosti, re┼íujemo slabosti in se izogibamo nevarnostim.

Scroll to Top