Prodaja zdravil preko spleta

V Evropski skupnosti je mogo─Źe kupiti zdravila tudi preko spleta. V izogib tveganju za nakup podstandardnih ali ponarejenih zdravil je prodaja zdravil preko spleta dovoljena le v spletnih lekarnah ali specializiranih prodajalnah za zdravila, ki so pridobile dovoljenje za izdajanje zdravil preko spleta. Vsaka spletna stran, ki prodaja zdravila zakonito, mora biti ozna─Źena z EU logotipom, kar omogo─Źa la┼żjo razlikovanje med zakonitimi in nezakonitimi spletnimi lekarnami oziroma prodajalnami.


Seznam lekarn in specializiranih prodajaln za zdravila , ki imajo dovoljenje za izdajo zdravil preko spleta najdete tukaj.

Svetujemo, da ne nadaljujte z nakupom, ─Źe spletnega ponudnika, pri katerem nameravate kupiti zdravilo, ni na seznamu. Z nakupom zdravil pri spletnih ponudnikih, ki ne poslujejo zakonito, je va┼íe zdravje lahko izpostavljeno velikemu tveganju, saj obstaja verjetnost, da so zdravila, ki jih kupite, ponarejena. Ponarejene zdravila pa so lahko neu─Źinkovita, ┼íkodljiva ali celo smrtonosna.   

Ve─Ź o tveganjih pri nakupovanju zdravil na spletu si lahko preberete na spletni strani┬áEvropske agencije za zdravila (EMA)┬áin na spletni strani┬áMinistrstva za zdravje.

Scroll to Top