Obvestilo o ponarejenem medicinskem pripomočku

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (v nadaljnjem besedilu: JAZMP) je bila s strani proizvajalca REGENYAL Laboratories srl, Via Valtellina 12/21/23, 63074 San Benedetto del Tronro (AP), Italija obveščena o možni prisotnosti ponarejenega medicinskega pripomočka na trgu Republike Slovenije. Gre za izdelek REGENYAL IDEA BODY 1×20 ml, ki naj bi vseboval zamreženo hialuronsko kislino (cross-linked hyaluronic acid). Izdelek naj bi bil na tržišču pod blagovno znamko proizvajalca REGENYAL Laboratories srl, ki tega izdelka dejansko ne proizvaja. Proizvajalec REGENYAL Laboratories srl, proizvaja naslednje izdelke:

  • Regenyal Idea 1×1 ml
  • Regenyal Idea Lips 1×1 ml
  • Regenyal Idea Bioexpander 1×1.1 ml
  • Regenyal Super Idea 1×1 ml
  • Regenyal Super Idea 3×1 ml

Omenjeni izdelki se uporabljajo kot dermalno polnilo za korekcijo gub ter povešene in upadle kože. Tretmaje s hialuronsko kislino izvajajo izvajalci zdravniške dejavnosti v različnih dermatoloških, estetičnih in plastičnih kirurških centrih.

Pozivamo vse poslovne subjekte, ki distribuirajo ali nudijo storitve z dermalnimi polnili v svoji dejavnosti, da preverijo ali je bil dobavljen tudi ponarejeni izdelek REGENYAL IDEA BODY 1×20 ml. V primeru, dobave, naj izdelka ne uporabljajo/distribuirajo in to nemudoma sporočijo na JAZMP na 

Scroll to Top