Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti

JAZMP se zavezuje omogo─Źati dostopnost svojih spletnih mestih v skladu z Zakonom o dostopnosti spleti┼í─Ź in mobilnih aplikacij in Direktivo (EU) 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nana┼ía na spletno mesto https://www.jazmp.si.

Uvodno o dostopnosti

JAZMP si prizadeva zagotoviti, da so storitve dostopne naj┼íir┼íemu krogu uporabnikom. Spletno mesto zato omogo─Źa ustrezno izbiro funkcionalnosti s ciljem zagotavljati enostavnej┼ío in dostopnej┼ío uporabo.

Meni za dostopnost na spletnem mestu lahko omogo─Źite s klikom ikone menija, ki se privzeto prika┼że na desni strani. Po spro┼żitvi menija za dostopnost po─Źakajte trenutek, da se meni za ljudi s posebnimi potrebami nalo┼żi v celoti. ─îe vam privzeto mesto ikone ne ustreza, ga lahko spremenite s klikom na gumb premakni/skrij. Na istem mestu lahko tudi skrijete orodje s klikom na izbrano ─Źasovno obdobje.

Stopnja skladnosti

To spletno mesto je v najve─Źji mo┼żni meri skladno z Zakonom o dostopnosti spleti┼í─Ź in mobilnih aplikacij.

Nabor storitev za dostopnost

Spletno mesto vam omogo─Źa:

 • navigacijo s tipkovnico
 • izbiro barvne sheme (kontrast, obrni barve, temen kontrast, svetel kontrast in desaturacija),
 • ozna─Źevanje povezav,
 • izbiro velikosti pisave,
 • izbiro razmika besedila,
 • ustavitev animacij,
 • pisavo prijazno dialektikom ali berljivo pisavo,
 • izbito velikosti kurzorja,
 • pomo─Ź pri branju,
 • zaslonske namige;

Nedostopna vsebina

Ne glede na napisano nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih dolo─Źa Zakon o dostopnosti spleti┼í─Ź in mobilnih aplikacij. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki bi nastal za organ.

Primeri takih vsebin so:

 • dokumenti v PDF obliki zapisa,
 • spletni obrazci, ki niso del JAZMP spleti┼í─Źa

Na spleti┼í─Źu ni vsebin v znakovnem jeziku.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 22. 9. 2020.

S pripravo izjave dostopnosti je bila porabljena metoda iz prve alineje to─Źke (a) ─Źlena 3(1) Izvedbenega sklepa Komisije (EU) 2018/1523 ÔÇô samoocena organa javnega sektorja.

Izjava je bila nazadnje pregledana 20. 4. 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestila o primerih neskladnosti, zahtevah po informacijah ter vsebini, ki ne spada na podro─Źje uporabe Zakona o dostopnosti spleti┼í─Ź in mobilnih aplikacij sprejemamo na elektronski naslov . Na obvestilo ali pro┼ínjo bomo odgovorili v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma pro┼ínje. ─îe glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bo sporo─Źeno, kdaj bo odgovor podan in razlogi za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od dolo─Źil Zakona o dostopnosti spleti┼í─Ź in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo in┼ípektorjem za informacijsko dru┼żbo po navadni ali elektronski po┼íti na naslov: 

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
In┼ípektorat Republike Slovenije za informacijsko dru┼żbo
Dav─Źna ulica 1
1000 Ljubljana
01 555 5848

 

Scroll to Top