Dva ve─Źja dogodka na EU/EGP ravni v organizaciji JAZMP

JAZMP je v mesecu maju, v ─Źasu v okviru programa aktualnega predsedovanja v Svetu Evropske unije, v Ljubljani gostila dva ve─Źja dogodka na EU/EGP ravni.

Dvodnevnega dogodka predstojnikov nacionalnih organov, pristojnih za zdravila (HMA) se je skupno udele┼żilo preko 80 udele┼żencev na ravni visokih predstavnikov nacionalnih organov in Evropske agencije za zdravila (EMA). Udele┼żenci so v treh ustaljenih zasedanjih ─Źas posvetili celovitem pregledu stanja ter klju─Źnim strate┼íkim vpra┼íanjem na podro─Źju mre┼że. Kratek povzetek vseh obravnavanih bo objavljen na naslednji POVEZAVI.

Prav tako dvodnevnega dogodka skupnega sestanka dveh strokovnih odborov, ki delujeta v okviru Evropske Agencije za zdravila EMA: Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) in Odbora za napredno zdravljenje (CAT), se je udele┼żilo skupaj 50 predstavnikov nacionalnih organov in Evropske agencije za zdravila (EMA) ter Evropske komisije (EK). Udele┼żenci so med ostalim razpravljali in sprejeli sklepe o izbolj┼íavah delovnega procesa obeh odborov na ravni pridobivanja podatkov o potekih izidih zdravljenja s sodobnimi zdravili, pri regulatorni obravnavi podobnih biolo┼íkih zdravil, o pove─Źanju vloge pacientov pri delu odborov, o smernici za napredna zdravila v fazi preiku┼íanja ter o komunikaciji odborov z javnostmi.

Scroll to Top