OGLAŠEVANJE TER PRODAJA IZDELKA OBLIŽI ZA HUJŠANJE »MIBIOMI PATCHES« NA ZAVAJAJOČ NAČIN

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (v nadaljnjem besedilu: JAZMP) je pri nadzoru nad izvajanjem Zakona o medicinskih pripomočkih (Uradni list RS, št. 98/09; v nadaljnjem besedilu: ZMedPri) obravnavala zavajajoče oglaševanje in prodajo izdelkaobliži za hujšanje »Mibiomi patches«

Izdelek ni registriran kot medicisnki pripomoček, čeprav se oglašuje z lastnostmi medicinskega pripomočka na spletni strani:

Na to, da gre za še eno tipičnih spletnih prevar, pa kaže tudi naslednje:

  • Oglaševalsko gradivo lažno obljublja zdravstvene učinke izdelka, ki niso potrjeni in preverjeni.
  • Na spletni strani ni mogoče najti podatkov o ponudniku, spletna stran pa je registrirana v tujini.
  • Ponudnik izdelek ponuja z visokim popustom, s čimer želi potrošnike prepričati v hiter nakup. Akcijska ponudba naj bi bila tudi časovno omejena.

Glede na navedeno Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke močno odsvetuje nakup preko omenjene spletne strani oziroma nakup omenjenega izdelka nasploh.

Naj ponovno poudarimo, da naj potrošniki pred vsakim nakupom prek spleta preverijo posamezno spletno stran, predvsem je potrebno poiskati informacije o ponudniku v posamezni spletni prodajalni. Prav svetovni splet z današnjo tehnologijo potrošnikom omogoča, da veliko informacij o ponudniku in ponujenih izdelkih pridobijo preko spleta in povprašajo za izkušnje na različnih forumih.

Hkrati vsem uporabnikom svetovnega spleta priporočamo, da obiščejo spletne strani Varni na internetu (https://www.varninainternetu.si/) preko katerih Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT uporabnike interneta seznanja z varno uporabo interneta.

Scroll to Top