Projekt IncreaseNET sprejet v sofinanciranje v okviru programa EU4Health

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) je s podpisom pogodbe prevzela vlogo koordinatorja Projekta skupnega ukrepanja (Joint Action – JA) Supporting the increased capacity and competence building of the EU medicines regulatory network – IncreaseNET, ki je bil sprejet v sofinanciranje v okviru Programa EU za zdravje (EU4Health).

┬áS tem dosega pomemben mejnik v svojem delovanju, saj bo usmerjala delo mre┼że, v kateri je zdru┼żenih 29 partnerskih organizacij iz 28 evropskih dr┼żav.

┬áSkupna vrednost triletnega projekta, ki bo trajal v obdobju od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2026, je ocenjena na 10 milijonov evrov. Cilj projekta je okrepiti strokovne in kadrovske zmogljivosti javnih agencij za zdravila na podro─Źju ocenjevanja zdravil ter s tem zagotavljanje bolj┼íega dostopa do inovativnih, kakovostnih, u─Źinkovitih in varnih zdravil za paciente.

┬áZ izmenjavo znanja, zamisli in dobrih praks se bo pomembno nadgradila mre┼ża in sistem za izobra┼żevanje tako novih kot izku┼íenih regulatornih strokovnjakov, predvsem z optimizacijo obstoje─Źih kapacitet ter podporo inovacijam.

┬áVse dejavnosti znotraj projekta se bodo izvajale v tesnem sodelovanju z Evropsko agencijo za zdravila (EMA) in mre┼żo predstojnikov agencij za zdravila (HMA – Heads of Medicines Agencies) ter klju─Źnimi skupinami: The Accelerating Clinical Trials in EU (ACT EU), EU Network Training Centre, CMDh in EU Innovation Network (EU-IN).

Scroll to Top