Memorandum o sodelovanju med ministrstvoma Kraljevine Nizozemske in Republike Slovenije

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Ministrstvo za zdravje, blaginjo in ┼íport Kraljevine Nizozemske sta podpisali sporazum s ciljem vzajemne pripravljenosti za dolgoro─Źno sodelovanje na podro─Źju regulative zdravil v humani in veterinarski medicini.

S podpisom memoranduma bo v letih 2018-2020 na voljo finan─Źna podpora nizozemske vlade za dvostransko sodelovanje na podro─Źju regulative zdravil za uporabo v humani in veterinarski medicini med Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) ter nizozemskim Odborom za ocenjevanje zdravil (Medicines Evaluation Board ÔÇô MEB).

Sodelovanje bo vklju─Źevalo razvoj strokovnjakov s podro─Źja regulative zdravil za uporabo v humani in veterinarski medicini ter ┼íiritev znanstvenih in strokovnih zmogljivosti po izstopu Zdru┼żenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije – Brexit.

┼áiritev ekspertize JAZMP bo omogo─Źilo prevzem dodatnega dela s strani Evropske agencije za zdravila (EMA), ki bo tako lahko v ve─Źji meri sodelovala pri delitvi dela v okviru Evropske mre┼że za zdravila, kar bo dodatno prispevalo k ve─Źji dostopnost zdravil na slovenskem trgu.

Scroll to Top