Obvestilo o ponarejenem medicinskem pripomo─Źku

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomo─Źke (v nadaljnjem besedilu: JAZMP) je bila s strani proizvajalca REGENYAL Laboratories srl, Via Valtellina 12/21/23, 63074 San Benedetto del Tronro (AP), Italija obve┼í─Źena o mo┼żni prisotnosti ponarejenega medicinskega pripomo─Źka na trgu Republike Slovenije. Gre za izdelek REGENYAL IDEA BODY 1×20 ml, ki naj bi vseboval zamre┼żeno hialuronsko kislino (cross-linked hyaluronic acid). Izdelek naj bi bil na tr┼żi┼í─Źu pod blagovno znamko proizvajalca REGENYAL Laboratories srl, ki tega izdelka dejansko ne proizvaja. Proizvajalec REGENYAL Laboratories srl, proizvaja naslednje izdelke:

  • Regenyal Idea 1×1 ml
  • Regenyal Idea Lips 1×1 ml
  • Regenyal Idea Bioexpander 1×1.1 ml
  • Regenyal Super Idea 1×1 ml
  • Regenyal Super Idea 3×1 ml

Omenjeni izdelki se uporabljajo kot dermalno polnilo za korekcijo gub ter pove┼íene in upadle ko┼że. Tretmaje s hialuronsko kislino izvajajo izvajalci zdravni┼íke dejavnosti v razli─Źnih dermatolo┼íkih, esteti─Źnih in plasti─Źnih kirur┼íkih centrih.

Pozivamo vse poslovne subjekte, ki distribuirajo ali nudijo storitve z dermalnimi polnili v svoji dejavnosti, da preverijo ali je bil dobavljen tudi ponarejeni izdelek REGENYAL IDEA BODY 1×20 ml. V primeru, dobave, naj izdelka ne uporabljajo/distribuirajo in to nemudoma sporo─Źijo na JAZMP na┬á

Scroll to Top