Podpis sporazuma med JAZMP in IMA za dolgoročno krepitev sodelovanja na ključnih področjih regulative zdravil

Agencija za zdravila in medicinske pripomočke Republike Slovenije (JAZMP) ter Islandska agencija za zdravila – Lyfjastofnun (IMA) sta podpisali dolgoročni sporazum, katerega ključni cilj je okrepiti sodelovanje na ključnih področjih regulative zdravil.

Sporazum, ki sta ga podpisala Momir Radulović, direktor JAZMP, in Runa Hauksdóttir Hvannberg, direktorica IMA, izraža skupna prizadevanja obeh agencij za spodbujanje tesnejšega sodelovanja na področju farmacevtske politike in regulative zdravil ter povečanje obsega sodelovanja med agencijama.

Sporazum vključuje dogovor o izmenjavi specifičnih strokovnih znanj ter dobrih praks med agencijama na različnih področjih. Sodelovanje se nanaša tako na zdravila za uporabo v humani medicini kot tudi veterinarski medicini. Pomembno je poudariti, da bo zagotovljena zaupnost vseh informacij, ki se izmenjujejo med agencijama v okviru tega sporazuma.

S podpisom tega sporazuma sta JAZMP in IMA naredili korak naprej v krepitvi kakovosti in varnosti zdravil na evropskem trgu.

Scroll to Top