POSTOPEK ZA UDELE┼ŻENCE V SISTEMU VIGILANCE MEDICINSKIH PRIPOMO─îKOV – KAJ STORITI V PRIMERU ZAPLETA?

Za bolnike, uporabnike, izvajalce zdravstvene, lekarni┼íke ali druge dejavnosti, ki pri opravljanju svoje dejavnosti uporabljajo medicinske pripomo─Źke:

Po zapletu oziroma po tem, ko ste bili z njim seznanjeni, nas najkasneje v 24 urah o tem obvestite na obrazcu MedPri-VIG-obr01.

Obvestila nam po┼íljite na elektronski naslov 


Za proizvajalca medicinskih pripomo─Źkov ali predstavnika proizvajalca:

Proizvajalec medicinskih pripomo─Źkov ali predstavnik proizvajalca mora v 24 urah pisno obvestiti JAZMP o zapletu z medicinskim pripomo─Źkom na┬áMEdPri-VIG-obr02┬áobrazcu┬á(MIR 7.2.1). Obrazec je v angle┼í─Źini.

V primeru dvoma izpolnjevanja meril za poro─Źanje o zapletu mora proizvajalec medicinskih pripomo─Źkov ali predstavnik proizvajalca o dogodku obvestiti JAZMP na enakem obrazcu, in sicer od seznanitve z dogodkom v naslednjih ─Źasovnih okvirjih:

  • ─Źe gre za resno gro┼żnjo za javno zdravje v roku 2 dni,
  • v primeru smrti ali nepredvidenega resnega poslab┼íanja zdravstvenega stanja v roku 10 dni
  • oziroma v drugih primerih v roku 30 dni.

Za izpolnjevanje rubrik obrazca so vam lahko v pomo─Ź┬ánaslednja navodila s pojasnili.

Obvestila nam po┼íljite na elektronski naslov 

Za poslovne subjekte, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomo─Źki na debelo, na drobno in uvozniki medicinskih pripomo─Źkov s sede┼żem v Republiki Sloveniji:

Poslovni subjekti, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomo─Źki na debelo ali na drobno in uvozniki medicinskih pripomo─Źkov morajo najpozneje v 24 urah, ko so bili seznanjeni z zapletom, o zapletu obvestiti JAZMP na obrazcu MedPri-VIG-obr02 (Obrazec za poro─Źanje distributerjev o zapletu).

Obvestila nam po┼íljite na elektronski naslov 

Scroll to Top