NADZOR NAD PRESKRBO S TKIVI IN CELICAMI

Skladno z dolo─Źbo 37. ─Źlena Zakona o kakovosti in varnosti ─Źlove┼íkih tkiv in celic, namenjenih za zdravljenje (Uradni list RS, ┼ít.┬á61/07┬áin┬á56/15 – ZPPD─îT) JAZMP nadzira izvajanje dolo─Źb tega zakona in na njegovi podlagi izdanih predpisov in splo┼ínih aktov. JAZMP izvaja redne in┼ípekcijske nadzore, v primeru suma na kr┼íenje dolo─Źb zakona ali iz drugih vzrokov, navedenih v 9. ─Źlenu ZKV─îTC, pa tudi izredne nadzore. Skladno s 166. ─Źlenom Zakona o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít.┬á17/14 in 66/19) in┼ípekcijske nadzore izvajajo farmacevtski in┼ípektorji, katerih pooblastila so v skladu z drugim odstavkom 166. ─Źlena ZZdr-2 dolo─Źena v Zakonu o in┼ípekcijskem nadzoru (Uradni list RS, ┼ít.┬á43/07┬á– uradno pre─Źi┼í─Źeno besedilo in┬á40/14).

V primeru ugotovljenega kr┼íenja dolo─Źb ZKV─îTC oziroma suma nanje JAZMP odlo─Źa o zaznanih kr┼íitvah v skladu z dolo─Źbami zakona, ki ureja prekr┼íke.

Splo┼íni elektronski predal za podro─Źje nadzora dejavnosti preskrbe s ─Źlove┼íkimi tkivi in celicami, namenjenimi za zdravljenje, je .

Scroll to Top