Vabilo na strokovno posvetovanje ob predstavitvi prvega dopolnila k tretji izdaji Formulariuma Slovenicuma (FS 3.1)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke v mesecu oktobru organizira strokovno posvetovanje ob izidu nacionalnega dodatka k Evropski farmakopeji. V mesecu juliji je izšlo prvo dopolnilo k tretji izdaji Formulariuma Slovenicuma (FS 3.1).

Strokovno posvetovanje je razdeljeno na dva tematska sklopa, ki ponujata pester izbor vsebin.

V prvem tematskem sklopu bodo tradicionalno predstavljene novosti Evropske farmakopeje in Formulariuma Slovenicuma: novosti v prvem dopolnilu k tretji izdaji FS, spremembe monografiji Farmacevtske oblike za inhaliranje, pregled farmacevtskih pripravkov v Ph. Eur. 7th Ed., farmacevtske oblike za uporabo v veterinarski medicini ter način delovanja Komisije za zdravila v veterinarski medicini pri Evropski agenciji za zdravila (EMA).

Drugi tematski sklop je namenjen predstavitvi aktualnih vsebin s področja farmacije. Predstavljene bodo izdelava parenteralnih pripravkov za individualizirano oskrbo bolnikov ter centralizirana priprava pripravkov za popolno parenteralno prehrano v Lekarni UKC Ljubljana, ostanki zdravil v hrani in karenca, homeopatska zdravila za uporabo v veterinarski medicini ter zdravstvene trditve na živilih in prehranskih dopolnilih.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite strokovnega posvetovanja, ki bo v sredo, 17. oktobra 2012v veliki sejni dvorani Leka d.d., Verovškova 57 v Ljubljani. Veselimo se srečanja z vami.                                                                                                                                                                         

Program in prijavnica

Scroll to Top