Opravljanje prometa z medicinskimi pripomočki na drobno in vpis poslovnih subjektov v register dejavnosti

Promet z medicinskimi pripomočki na drobno je nakupovanje medicinskih pripomočkov in njihova nadaljnja prodaja posameznikom za osebno uporabo, pri čemer se promet z medicinskimi pripomočki na drobno lahko opravlja v lekarnah in specializiranih ali drugih prodajalnah, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje trgovinske dejavnosti, določene s predpisi o trgovini.

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke na podlagi petega odstavka 53. člena Zakona o medicinskih pripomočkih vpisuje v Register specializiranih prodajaln, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomočki na drobno ( v nadaljevanju: Register), le specializirane prodajalne, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje trgovinske dejavnosti, imajo ustrezne prostore in osebje za strokovno svetovanje uporabnikom medicinskih pripomočkov z ustrezno poklicno kvalifikacijo in usposobljenostjo za medicinske pripomočke, s katerimi opravljajo promet na drobno.

Za lekarne (javni zavodi, koncesionarji – fizične ali pravne osebe), podružnice in spletne prodajalne, vpis v Register ni mogoč, saj ni zakonske podlage.

Scroll to Top