Opravljanje prometa z medicinskimi pripomo─Źki na drobno in vpis poslovnih subjektov v register dejavnosti

Promet z medicinskimi pripomo─Źki na drobno je nakupovanje medicinskih pripomo─Źkov in njihova nadaljnja prodaja posameznikom za osebno uporabo, pri ─Źemer se promet z medicinskimi pripomo─Źki na drobno lahko opravlja v lekarnah in specializiranih ali drugih prodajalnah, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje trgovinske dejavnosti, dolo─Źene s predpisi o trgovini.

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke na podlagi petega odstavka 53. ─Źlena Zakona o medicinskih pripomo─Źkih vpisuje v Register specializiranih prodajaln, ki opravljajo promet z medicinskimi pripomo─Źki na drobno ( v nadaljevanju: Register), le specializirane prodajalne, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje trgovinske dejavnosti, imajo ustrezne prostore in osebje za strokovno svetovanje uporabnikom medicinskih pripomo─Źkov z ustrezno poklicno kvalifikacijo in usposobljenostjo za medicinske pripomo─Źke, s katerimi opravljajo promet na drobno.

Za lekarne (javni zavodi, koncesionarji ÔÇô fizi─Źne ali pravne osebe), podru┼żnice in spletne prodajalne, vpis v Register ni mogo─Ź, saj ni zakonske podlage.

Scroll to Top