Zdravilo Lartruvo neu─Źinkovito pri zdravljenju raka mehkih tkiv

Zdravilo Lartruvo za zdravljenje raka mehkega tkiva naj se ve─Ź ne uvaja novim bolnikom, saj je raziskava pokazala, da ni tako u─Źinkovito, kot je bilo sprva ugotovljeno ob njegovi odobritvi.

Preliminarni rezultati raziskave ANNOUNCE, s katero naj bi proizvajalec dodatno potrdil u─Źinkovitost in varnost, ka┼żejo, da zdravilo Lartruvo (olaratumab) v kombinaciji s citostatikom doksorubicinom ni─Ź bolj ne podalj┼ía pre┼żivetja bolnikov z rakom mehkih tkiv kot doksorubicin sam. Zdravilo Lartruvo je sicer odobreno ┼íirom Evropske unije od novembra 2016 za zdravljenje napredovalega sarkoma mehkega tkiva ÔÇô bolezni, za katero primanjkuje ustreznega zdravljenja.

Dokler niso znani kon─Źni rezultati raziskave, Evropska agencija za zdravila (EMA) priporo─Źa, da se s tem zdravilom ne za─Źne zdraviti nobenega novega bolnika. Za bolnike, ki trenutno prejemajo to zdravilo, pa se lahko zdravnik odlo─Źi za nadaljevanje zdravljenja, v kolikor deluje, da jim tak┼íno zdravljenje koristi.

Novih zadr┼żkov z vidika varnosti, na podlagi do zdaj znanih podatkov, za to zdravilo ni.

Ve─Ź o zdravilu, raziskavi in priporo─Źilih, si lahko preberete na spletni strani EMA, sporo─Źilo za javnost [v angle┼í─Źini].

Scroll to Top