Sestanek Odbora za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CMDv)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, 13. oktobra 2021,  gostila sestanek Odbora za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP), 14. oktobra 2021 pa Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CMDv).

Udeležence obeh srečanj bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulović, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Odbor za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP) bo v dopoldanskem delu obravnaval problematiko ocene tveganj za okolje zaradi ektoparazitikov, ki se uporabljajo pri hišnih živalih. Razprava se bo osredotočila na pomembnost varnosti teh zdravil za okolje ob upoštevanju regionalnih razlik in posebnosti uporabe teh zdravil, različnih možnih načinov izpostavljenosti okolja in možnih ukrepov za zmanjšanje tveganj za okolje.

V popoldanskem delu bo odbor obravnaval področje alternativ protimikrobnim zdravilom za uporabo v veterinarski medicini, zlasti z vidika možnega razvoja zakonodajnega okvira za odobritev alternativ protimikrobnim zdravilom. Diskusija bo posvečena predvsem možnim medicinskim indikacijam ter potrebnim podatkom o učinkovitosti.

Udeleženci CMDv sestanka bodo večino časa posvetili reviziji različnih dokumentov, ki se bodo začeli uporabljati 28. januarja 2022, ko se začne uporabljati Uredba 2019/6/EU o zdravilih za uporabo v veterinarski medicini. Del časa bo namenjen tudi predstavitvam bodočega dela v bazi zdravil (Union Product Database – UPD), predvsem dela na postopkih za vodenje sprememb dovoljenja za promet, ki ga bodo predstavile različne države članice.

Scroll to Top