Sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mre┼że vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo  v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU,  10.  novembra 2021, gostila sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mre┼że vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA).

Udele┼żence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter stanje na podro─Źju homeopatskih zdravil v Sloveniji.

Na tem sre─Źanju so na dnevnem redu nekatera vpra┼íanja o kakovosti homeopatskih zdravil, priprava smernice za Modul 3 dokumentacije o kakovosti homeopatskih zdravil, obravnava smernice o predklini─Źni dokumentaciji homeopatskih zdravil, utemeljitev homeopatske uporabe ter razli─Źne regulativne in organizacijske teme. Priprava dokumentov za sre─Źanje je zahtevala veliko truda in poglobljenega dela.

Smernice in delo delovne skupine za homeopatska zdravila prispevajo k usklajenim pristopom in navodilom za predlagatelje vlog za registracijo homeopatskih zdravil in pristojne organe, ki zagotavljajo enake visoke standarde kakovosti in varnosti za homeopatska zdravila po vsej EU.

  •   
  •  
  •  
  •  
Scroll to Top