Sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mre┼że vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo  v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU,  10.  novembra 2021, gostila sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mre┼że vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA).

Udele┼żence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter stanje na podro─Źju homeopatskih zdravil v Sloveniji.

Na tem sre─Źanju so na dnevnem redu nekatera vpra┼íanja o kakovosti homeopatskih zdravil, priprava smernice za Modul 3 dokumentacije o kakovosti homeopatskih zdravil, obravnava smernice o predklini─Źni dokumentaciji homeopatskih zdravil, utemeljitev homeopatske uporabe ter razli─Źne regulativne in organizacijske teme. Priprava dokumentov za sre─Źanje je zahtevala veliko truda in poglobljenega dela.

Smernice in delo delovne skupine za homeopatska zdravila prispevajo k usklajenim pristopom in navodilom za predlagatelje vlog za registracijo homeopatskih zdravil in pristojne organe, ki zagotavljajo enake visoke standarde kakovosti in varnosti za homeopatska zdravila po vsej EU.

Scroll to Top