Obvestilo o ponarejenih medicinskih pripomočkih

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (v nadaljnjem besedilu: JAZMP) je bila s strani irskega pristojnega organa za medicinske pripomočke HPRA (The Health Products Regulatory Authority) obveščena o prisotnosti ponarejenih paličic za odvzem brisa na trgu EU. Gre za naslednje izdelke:

Pripomoček: Dacron Swab

Proizvajalec: neznan/ni navedb

Distributer: BioSentez

Dobavitelj: Yancheng Tiandi International Trade Co., Ltd

Izdelek je označen z oznako CE in identifikacijsko številko priglašenega organa 0197. Priglašeni organ je potrdil, da so pripomočki ponarejeni. Zadevni pripomočki so bili identificirani v Nemčiji.

Pripomoček: Disposable Swabs

Proizvajalec: Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je označen z oznako CE in identifikacijsko številko priglašenega organa 0123.  Zadevni pripomočki so bili identificirani v Estoniji kot del kompleta »COVID-19 Antigen Test Kits (Colloidal Gold)’ proizvajalca Nantong Diagnos Biotechnology Co., Ltd.. Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd je potrdil, da so zadevni pripomočki ponarejeni.

Pripomoček: Disposable Sterile swab

Proizvajalec: Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je označen z oznako CE in identifikacijsko številko priglašenega organa 0123.  Zadevni pripomočki so bili identificirani na Češkem. Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd je potrdil, da so zadevni pripomočki ponarejeni.

Pripomoček: Disposable Sampling swab

Proizvajalec: Jiangsu HanHeng Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je označen z oznako CE in identifikacijsko številko priglašenega organa 0197.  Zadevni pripomočki so bili identificirani na Češkem. Proizvajalec je potrdil, da so pripomočki na slikah ponarejeni.

JAZMP trenutno ne razpolaga s podatki o pojavnosti zadevnih testov na trgu RS. V kolikor omenjene izdelke zaznate vljudno prosimo, da to nemudoma sporočite na elektronski naslov:

Scroll to Top