Obvestilo o ponarejenih medicinskih pripomo─Źkih

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomo─Źke (v nadaljnjem besedilu: JAZMP) je bila s strani irskega pristojnega organa za medicinske pripomo─Źke HPRA (The Health Products Regulatory Authority) obve┼í─Źena o prisotnosti ponarejenih pali─Źic za odvzem brisa na trgu EU. Gre za naslednje izdelke:

Pripomo─Źek: Dacron Swab

Proizvajalec: neznan/ni navedb

Distributer: BioSentez

Dobavitelj: Yancheng Tiandi International Trade Co., Ltd

Izdelek je ozna─Źen z oznako CE in identifikacijsko ┼ítevilko prigla┼íenega organa 0197. Prigla┼íeni organ je potrdil, da so pripomo─Źki ponarejeni. Zadevni pripomo─Źki so bili identificirani v Nem─Źiji.

Pripomo─Źek: Disposable Swabs

Proizvajalec: Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je ozna─Źen z oznako CE in identifikacijsko ┼ítevilko prigla┼íenega organa 0123.  Zadevni pripomo─Źki so bili identificirani v Estoniji kot del kompleta ┬╗COVID-19 Antigen Test Kits (Colloidal Gold)ÔÇÖ proizvajalca Nantong Diagnos Biotechnology Co., Ltd.. Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd je potrdil, da so zadevni pripomo─Źki ponarejeni.

Pripomo─Źek: Disposable Sterile swab

Proizvajalec: Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je ozna─Źen z oznako CE in identifikacijsko ┼ítevilko prigla┼íenega organa 0123.  Zadevni pripomo─Źki so bili identificirani na ─îe┼íkem. Zhejiang Gongdong Medical Technology Co., Ltd je potrdil, da so zadevni pripomo─Źki ponarejeni.

Pripomo─Źek: Disposable Sampling swab

Proizvajalec: Jiangsu HanHeng Medical Technology Co., Ltd.

Izdelek je ozna─Źen z oznako CE in identifikacijsko ┼ítevilko prigla┼íenega organa 0197.  Zadevni pripomo─Źki so bili identificirani na ─îe┼íkem. Proizvajalec je potrdil, da so pripomo─Źki na slikah ponarejeni.

JAZMP trenutno ne razpolaga s podatki o pojavnosti zadevnih testov na trgu RS. V kolikor omenjene izdelke zaznate vljudno prosimo, da to nemudoma sporo─Źite na elektronski naslov:

Scroll to Top