Odpoklic ukradenih medicinskih pripomočkov HYAMIRA FORTE (serijska št.: 0306621), proizvajalca NYUMA PHARMA S.R.L.

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je bila s strani italijanskega pristojnega organa za medicinske pripomočke obveščena o 2516 ukradenih  medicinskih pripomočkih:

HYAMIRA FORTE (serijska št.: 0306621; datum izdelave: 29.09.2021; datum izteka uporabnosti: 28.09.2024), italijanskega proizvajalca  NYUMA PHARMA S.R.L.

Zaradi prostega pretoka blaga na področju medicinskih pripomočkov bi se lahko zgodilo, da bi se ti pripomočki preko nepooblaščenih distribucijskih poti pojavili tudi na trgu Republike Slovenije. Proizvajalec je izdal varnostno obvestilo o uvedenem prostovoljnem odpoklicu, saj ne more zagotavljati, da so pripomočki te serije ustrezno distribuirani in posledično varni ter učinkoviti.

Hyamira Forte je brezbarvni gel, polnjen v brizgah z luer lock nastavkom. Je sterilen in apirogen pripravek, ki vsebuje zamreženo hialuronsko kislino. Uporablja se kot začasno polnilo za odpravo majhnih kožnih nepravilnosti, kot so kožne gube in brazgotine, indiciran pa je tudi v primerih lipodistrofije kot posledice okužbe z virusom HIV. Tretmaje s hialuronsko kislino izvajajo izvajalci zdravniške dejavnosti v različnih dermatoloških, estetskih in plastičnih kirurških centrih.

Pozivamo vas, da v kolikor v vašem centru izvajate storitve z dermalnimi polnili, preverite ali je bil k vam dobavljen pripomoček HYAMIRA FORTE, serijska št.: 0306621. V primeru dobave, izdelka ne uporabljajte, ga dajte v karanteno in o tem nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov: .

Številka dokumenta: 301-289/2021

Scroll to Top