Vabilo na spletno delavnico ESMP

Spoštovani imetniki dovoljenj za promet z zdravili, odobrenimi po centraliziranem postopku,

Evropska agencija za zdravila (EMA) 24. junija 2024 med 10:00 in 12:30 organizira spletno delavnico v okviru priprav na za─Źetek uporabe prve razli─Źice Evropske platforme za spremljanje pomanjkanj (angl. European Shortages Monitoring Platform, ESMP), namenjene rutinskemu obve┼í─Źanju o prisotnosti zdravil, odobrenih po centraliziranem postopku, na trgu v zadnjem ─Źetrtletju 2024. Namen delavnice je predstavitev temeljnih funkcionalnosti ESMP dele┼żnikom iz farmacevtske industrije. Delavnica je prva v nizu delavnic, ki se bodo odvile v letih 2024 in 2025, s ciljem spoznavanja dele┼żnikov s funkcionalnostmi platforme.

Na tokratni delavnici bo skupina, ki je zadol┼żena za pripravo ESMP, predstavila platformo in predstavila vizijo, namen, koristi, mejnike, lastnosti in odvisnosti. Udele┼żenci bodo dobili vpogled, kako se bodo sporo─Źale informacije o pomanjkanjih zdravil, njihovi dobavi in povpra┼íevanju po njih, s posebnim poudarkom na zahtevah, ki jih bodo morali izpolnjevati imetniki dovoljenj za promet, ki bodo lahko preko Slido aplikacije postavljali tudi vpra┼íanja.

Za podrobnej┼íe informacije o spletni delavnici obi┼í─Źite spletno stran dogodka European Shortages Monitoring Platform Essentials and Industry Reporting Requirements – Webinar.

EMA se skupaj z nacionalnimi pristojnimi organi, kot je Javna agencija za Zdravila in medicinske pripomo─Źke Republike Slovenije, trudi pravo─Źasno zagotoviti potrebne informacije in izobra┼żevanja za zagotovitev uspe┼íne vzpostavitve platforme. S tem namenom je vzpostavila tudi spletno stran za izmenjavo informacij z vsemi dele┼żniki, kjer bodo na voljo novosti in povezave do dogodkov in izobra┼żevalnih gradiv (European Shortages Monitoring Platform).

Povezava 1

Povezava 2

Scroll to Top