SEZNAM ZDRAVIL, ZA KATERA SE ZAHTEVA DODATNO SPREMLJANJE VARNOSTI

Vsa zdravila na trgu so skrbno spremljana, nekatera pa organi, pristojni za zdravila, ┼íe posebej pozorno spremljamo. Ta zdravila so opisana kot zdravila, za katera se zahteva ÔÇ×dodatno spremljanje varnostiÔÇ×.

Zdravila, za katera se zahteva dodatno spremljanje varnosti, imajo v navodilu za uporabo in v informacijah za zdravstvene delavce (povzetku glavnih zna─Źilnosti zdravila), natisnjen navzdol obrnjen ─Źrn trikotnik in stavek: Za to zdravilo se izvaja dodatno spremljanje varnosti. 

Na seznamu so zdravila, za katera je na voljo manj podatkov, npr., ker so nova na trgu. Ker je zdravilo na seznamu ne pomeni, da je manj varno. S poro─Źanjem o kateremkoli ne┼żelenem u─Źinku zdravila lahko prispevate k temu, da bodo nove informacije o varnosti zdravila hitreje na voljo.

┬áSeznam zdravil je objavljen na spletni strani Evropske agencije za zdravila (EMA). Seznam vsak mesec pregleda Odbor za oceno tveganja na podro─Źju farmakovigilance (PRAC). Za ve─Ź informacij glejte sporo─Źilo za javnost na na┼íi spletni strani (povezava) in┬áspletno stran EMA.

Scroll to Top