Skupni sestanek Odbora za oceno tveganja na področju farmakovigilance (PRAC) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v humani medicini (CMDh)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke bo danes, v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU,  gostila skupni sestanek Odbora za oceno tveganja na področju farmakovigilance (PRAC) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v humani medicini (CMDh).

Udeležence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulović, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU. V dopoldanskem skupnem delu sestanka bo predstavljen COVID-19 sledilnik, sledili bosta dve temi, povezani z varnostjo, ki se dotikata obeh skupin. Prva tema je razprava o vplivu zaključkov po zelo zahtevnem napotitvenem postopku za fluorokinolone, druga pa je povezana z načini za povečanje ozaveščenosti glede izobraževalnih gradiv pri bolnikih in zdravstvenih delavcih.

Popoldanska dela sestanka sta ločena. Sestanek odbora PRAC bo v veliki meri posvečen covidu-19. Predstavljen bo slovenski projekt spremljanja cepljenja ljudi s povečanim tveganjem za preobčutljivostni odziv na cepiva. Potekala bo tudi razprava o sledljivosti cepiv proti covidu-19, obravnavi poročil o neželenih učinkih po cepljenju ter obvladovanju varnostnih signalov. Na CMDh sestanku pa bo razprava namenjena dosedanjim in naslednjim korakom pri prenovi farmacevtske zakonodaje. Predstavljeno pa bo tudi nekaj pobud in projektov, ki tečejo v mreži držav EU.

Scroll to Top