Skupni sestanek Odbora za oceno tveganja na podro─Źju farmakovigilance (PRAC) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v humani medicini (CMDh)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo danes, v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU,  gostila skupni sestanek Odbora za oceno tveganja na podro─Źju farmakovigilance (PRAC) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v humani medicini (CMDh).

Udele┼żence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU. V dopoldanskem skupnem delu sestanka bo predstavljen COVID-19 sledilnik, sledili bosta dve temi, povezani z varnostjo, ki se dotikata obeh skupin. Prva tema je razprava o vplivu zaklju─Źkov po zelo zahtevnem napotitvenem postopku za fluorokinolone, druga pa je povezana z na─Źini za pove─Źanje ozave┼í─Źenosti glede izobra┼żevalnih gradiv pri bolnikih in zdravstvenih delavcih.

Popoldanska dela sestanka sta lo─Źena. Sestanek odbora PRAC bo v veliki meri posve─Źen covidu-19. Predstavljen bo slovenski projekt spremljanja cepljenja ljudi s pove─Źanim tveganjem za preob─Źutljivostni odziv na cepiva. Potekala bo tudi razprava o sledljivosti cepiv proti covidu-19, obravnavi poro─Źil o ne┼żelenih u─Źinkih po cepljenju ter obvladovanju varnostnih signalov. Na CMDh sestanku pa bo razprava namenjena dosedanjim in naslednjim korakom pri prenovi farmacevtske zakonodaje. Predstavljeno pa bo tudi nekaj pobud in projektov, ki te─Źejo v mre┼żi dr┼żav EU.

Scroll to Top