Srečanje Delovne skupine vodij sistema kakovosti (WGQM)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU 24. in 25. novembra 2021 gostila sestanek Delovne skupine vodij sistema kakovosti (WGQM), ki deluje v okviru mreže vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA).

Udeležence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulović, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter stanje na področju homeopatskih zdravil v Sloveniji.

Na srečanju bo skupina obravnavala ponoven pričetek primerjalne analize agencij za zdravila (BEMA V). V ta namen bo predstavljen spremenjen samoocenitveni vprašalnik in podporni dokumenti ter podrobnosti za izvedbo usposabljanja presojevalcev, kot tudi roki izvedbe posameznih presoj. Predstavljene bodo tudi nekatere dobre prakse povezane z vpeljevanjem načrta integritete v delovanje agencije, ter promocije kulture kakovosti, obravnavani pa bodo tudi študijski primeri ocenjevanja ugotovitev pri notranjih presojah po kriterij, kot jih določa GVP Modul IV.

Skupina bo gostila tudi skupni sestanek z Delovno skupino strokovnjakov za komuniciranje (WGCP), kjer bomo obravnavali aktivacijo operativnega načrta med krizo (HMA Crisis Management Plan). Skupini bosta na sestanku dogovorili načine širjenja dobrih praks in komunikacijskih strategij, ki bodo v pomoč pri operativni izvedbi načrta ter interakciji z drugimi delovnimi skupinami, ki pri tem sodelujejo: Heads of Medicines Agencies (HMA), HMA Management Group (HMA MG), HMA Permanent Secretariat (HMA PS), HMA Working Group on Crisis Management Affair (HMA WG CMP) in Working Group of Enforcement Officers (WGEO).

Delovna skupina vodij sistema kakovosti podpira prizadevanja Evropske regulativne mreže za zdravila (EMRN) v zvezi z javnim zdravjem in zdravjem živali, z zagotavljanjem smernic za upravljanje kakovosti in primerjalno analizo najboljših praks.

Scroll to Top