PONAREJENI MEDICINSKI PRIPOMO─îKI Z LOGOTIPOM PROIZVAJALCA Bioteck SpA

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) je bila s strani italijanskega pristojnega organa za medicinske pripomo─Źke obve┼í─Źena o na podro─Źju Tur─Źije najdenih ponarejenih medicinskih pripomo─Źkih z logotipom proizvajalca Bioteck SpA, Italija in nazivom BIO-GEN┬«, RESORBABLE NATURAL BONE (CE oznaka s ┼ítevilko prigla┼íenega organa 474).

Bioteck SpA, proizvajalec certificiranega medicinskega pripomo─Źka BIO-GEN┬« granule (CE oznaka s ┼ítevilko prigla┼íenega organa 477 ali 373), ki se uporablja v dentalni kirurgiji, ni proizvajalec ponaredka, ki se je pojavil v Tur─Źiji. Predvsem ni znana vsebina ponaredkov niti tveganje za uporabnika. Ne moremo izklju─Źiti mo┼żnosti, da bi se ponaredki lahko pojavili tudi na trgu drugih dr┼żav ─Źlanic Evropskega gospodarskega prostora. Proizvajalec Bioteck SpA je posledi─Źno izdal varnostno obvestilo s podrobnej┼íimi informacijami ter slikovnim gradivom za jasno razlikovanje med certificiranimi medicinskimi pripomo─Źki in ponaredki.

─îe prejmete ali se soo─Źite z medicinskimi pripomo─Źki, za katere po pregledu varnostnega obvestila domnevate, da so ponarejeni, vas pozivamo, da jih ne uporabite, postavite jih v karanteno in nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov: , s pripisom: ponarejeni medicinski pripomo─Źki.

Številka zadeve: P301-66/2023

Scroll to Top