Zdravila na trgu

Na podlagi Zakona o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít.┬á17/14┬áin┬á66/19) morajo imetniki dovoljenja za promet z zdravilom, imetniki dovoljenja za promet s paralelno uvo┼żenim zdravilom, imetniki potrdila o paralelni distribuciji in imetniki za─Źasnega dovoljenja za promet z zdravilom, ki je s svojo u─Źinkovino, farmacevtsko obliko in jakostjo uvr┼í─Źeno v seznam esencialnih┬ázdravila ali nujno potrebnih zdravil┬áobvestiti JAZMP o dejanskem za─Źetku prometa z zdravilom v Republiki Sloveniji, o za─Źasnem ali stalnem prenehanju opravljanja prometa z zdravilom ali motnjah v preskrbi z zdravilom.

Obve┼í─Źanje je bistvenega pomena pri zagotavljanju nadomestnih zdravil za ohranitev nemotene preskrbe. Vse na┼ítete aktivnosti imajo pomemben vpliv na delovanje trga in na u─Źinkovitost JAZMP pri zmanj┼íevanju tveganja zaradi napovedanih ali nastalih motenj v preskrbi z zdravili in pri zagotavljanju sistemskih pogojev za preskrbo trga z nadomestnimi zdravili.

Navedeni imetniki dovoljenj morajo JAZMP obvestiti o prihodu zdravila na trg Republike Slovenije najkasneje na dan prihoda. V primeru za─Źasnega ali stalnega prenehanja opravljanja prometa z zdravilom ali motnjah v preskrbi z zdravilom je potrebno JAZMP obvestiti najpozneje dva meseca pred prenehanjem oziroma motnjo, razen v primeru vi┼íje sile.

Skladno z 38. to─Źko 6. ─Źlena Zakona o zdravilih je motnja v preskrbi z zdravilom stanje┬ána trgu, kjer poslovni subjekti, odgovorni za preskrbo trga Republike Slovenije, ne uspejo zagotoviti potrebnih koli─Źin zdravila v ustreznem ─Źasu.

 

NA─îIN PORO─îANJA ZAVEZANCEV

Zavezanec za sporo─Źanje podatkov po┼ílje izpolnjen obrazec┬áObr.281-04┬áv nespremenjeni obliki na elektronski naslov:┬á┬á.

 

KONTAKTNI PODATKI

Dodatna vprašanja lahko pošljete na elektronski naslov: .

 

AKTUALNI SEZNAM ZDRAVIL NA TRGU

Podatki o napovedanih prihodih zdravil na trg, motnjah v preskrbi z zdravilom, za─Źasnih ali stalnih prenehanjih opravljanja prometa z zdravilom za uporabo v humani medicini (pdf in xls)

Scroll to Top