Zdravila na trgu

Na podlagi Zakona o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít. 17/14) morajo imetniki dovoljenja za promet z zdravilom, imetniki dovoljenja za promet s paralelno uvo┼żenim zdravilom, imetniki potrdila o paralelni distribuciji in imetniki za─Źasnega dovoljenja za promet z zdravilom, ki je s svojo u─Źinkovino, farmacevtsko obliko in jakostjo uvr┼í─Źeno v seznam esencialnih zdravila ali nujno potrebnih zdravil obvestiti JAZMP o dejanskem za─Źetku prometa z zdravilom v Republiki Sloveniji, o za─Źasnem ali stalnem prenehanju opravljanja prometa z zdravilom ali motnjah v preskrbi z zdravilom.

Obve┼í─Źanje je bistvenega pomena pri zagotavljanju nadomestnih zdravil za ohranitev nemotene preskrbe. Vse na┼ítete aktivnosti imajo pomemben vpliv na delovanje trga in na u─Źinkovitost JAZMP pri zmanj┼íevanju tveganja zaradi napovedanih ali nastalih motenj v preskrbi z zdravili in pri zagotavljanju sistemskih pogojev za preskrbo trga z nadomestnimi zdravili.

Navedeni imetniki dovoljenj morajo JAZMP obvestiti o za─Źasnem ali stalnem prenehanju opravljanja prometa z zdravilom ali motnjah v preskrbi z zdravilom najpozneje dva meseca pred prenehanjem oziroma motnjo, razen v primeru vi┼íje sile.

Skladno s 34. to─Źko 6. ─Źlena Zakona je motnja v preskrbi z zdravilom stanje na trgu, kjer poslovni subjekti, odgovorni za preskrbo trga Republike Slovenije, ne uspejo zagotoviti potrebnih koli─Źin zdravila v ustreznem ─Źasu.

NA─îIN PORO─îANJA ZAVEZANCEV

Zavezanec za sporo─Źanje podatkov po┼ílje izpolnjen obrazec Obr.281-04 v nespremenjeni obliki na elektronski naslov: .

Od 1.1.2013 dodatno po┼íiljanje podatkov po faksu ali po po┼íti ni ve─Ź potrebno!

KONTAKTNI PODATKI

Dodatna vpra┼íanja lahko po┼íljete na elektronski naslov .

AKTUALNI SEZNAM

Scroll to Top