PONAREJENI MEDICINSKI PRIPOMO─îKI Z LOGOTIPOM PROIZVAJALCA Bioteck SpA

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) je bila s strani distributerja obve┼í─Źena o ponarejenih medicinskih pripomo─Źkih z logotipom proizvajalca Bioteck SpA, Italija in nazivom CHONDROGRID┬«, INJECTABLE COLLAGEN HYDROLYSATE ÔÇô 1BTL 4 mg, Joint cartilage biomatrix implant (CE oznaka s ┼ítevilko prigla┼íenega organa 0477), najdenih na podro─Źju Tur─Źije.

Bioteck SpA, proizvajalec certificiranega medicinskega pripomo─Źka CHONDROGRID┬«, razvr┼í─Źenega v razred tveganja III (najvi┼íja stopnja tveganja za uporabnika), hidroliziran kolagen v injekciji (┼ítevilka modela CHG-004), ki se uporablja v ortopediji, ni proizvajalec ponaredka, ki se je pojavil v Tur─Źiji. Predvsem ni znana vsebina ponaredkov niti tveganje za uporabnika. Ne moremo izklju─Źiti mo┼żnosti, da bi se ponaredki lahko pojavili tudi na trgu drugih dr┼żav ─Źlanic Evropskega gospodarskega prostora. Proizvajalec Bioteck SpA je posledi─Źno izdal varnostno obvestilo s podrobnej┼íimi informacijami.

─îe prejmete ali se soo─Źite z medicinskimi pripomo─Źki, za katere po pregledu varnostnega obvestila domnevate, da so ponarejeni, vas pozivamo, da jih ne uporabite, postavite jih v karanteno in nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov: , s pripisom: ponarejeni medicinski pripomo─Źki.

Številka zadeve: P301-78/2024

Scroll to Top