STRATEGIJA

Strate┼íko na─Źrtovanje temelji na spremljanju in predvidevanju sprememb v okolju delovanja posamezne organizacije, ki lahko pomembno zaznamujejo njeno delovanje in nadaljnji razvoj. ┼Żivimo v obdobju izjemno hitrih sprememb, ki zaznamujejo vsa podro─Źja na┼íega delovanja. Digitalizacija, avtomatizacija, internet stvari, umetna inteligenca, genomika, imunoonkologija, personalizirana medicina, celi─Źne terapije, nepokrite zdravstvene potrebe, pojav novih bolezni in redefinicija obstoje─Źih ter mnogi drugi novi pristopi ne predstavljajo le napredka v tehnologiji, temve─Ź oblikujejo novo stanje duha in delovanja ─Źlove┼íke dru┼żbe. K temu ┼íe kako prispevajo tudi demografske spremembe ter politi─Źni in ekonomski pretresi v Evropski uniji (EU) in svetu.

V tak┼ínih razmerah je ┼íe toliko bolj pomembno nenehno spremljanje trendov in pravo─Źasno ter pravilno odzivanje. Tudi Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomo─Źke deluje v okolju, ki ga zaznamujejo navedene obse┼żne dru┼żbene spremembe, in se nanje ustrezno odziva. Zdravstvena reforma v Republiki Sloveniji, strate┼íke usmeritve na podro─Źju veterine in spremembe v regulativni mre┼żi EU nas postavljajo pred nove izzive. Pri tem je klju─Źno razumevanje in podpora ustanovitelja ter drugih klju─Źnih dele┼żnikov, saj brez njihovega sodelovanja, predvsem pri zagotavljanju primernih pogojev za prilagajanje spremembam, to ni mo┼żno. V doma─Źem okolju ┼żeli agencija aktivno soustvarjati politike in regulativne pogoje za izpolnjevanje svojega poslanstva.

VIZIJA

JAZMP je ugledna in mednarodno uveljavljena agencija, ki svojo zavezanost k varovanju zdravja u─Źinkovito uresni─Źuje s strokovnostjo, neodvisnostjo in upo┼ítevanjem k istim ciljem usmerjenih pri─Źakovanj svojih dele┼żnikov.

POSLANSTVO

Na podro─Źju zdravil, medicinskih pripomo─Źkov, krvi, tkiv in celic skrbimo za zdravstveno dobrobit ljudi in ┼żivali ter kot predlagatelj politik in koordinator stroke sooblikujemo dru┼żbeno okolje. S strokovno obravnavo, regulativnimi aktivnostmi in nadzorom omogo─Źamo ter hkrati spodbujamo dostopnost izdelkov in aktivnosti dele┼żnikov, ki z doseganjem visokih standardov prina┼íajo napredke znanosti in stroke v korist celotne dru┼żbe.

Strategija razvoja JAZMP 2018 ÔÇô 2021 je bila pripravljena na drsni osnovi, dopolnjena strategija 2022 ÔÇô 2023, pa je njeno podalj┼íanje ob upo┼ítevanju sprememb v mednarodnem in nacionalnem okolju, ki vplivajo oz. bodo vplivale na delovanje JAZMP.

Scroll to Top