VARNOSTNA OBVESTILA ZA MEDICINSKE PRIPOMO─îKE

Obve┼í─Źamo vas, da so na spletni strani JAZMP na voljo varnostna obvestila za medicinske pripomo─Źke, ki jih je JAZMP prejela s strani proizvajalcev ali predstavnikov proizvajalcev v juliju 2020. Varnostna obvestila so na voljo na naslednji Povezavi.

Varnostno obvestilo je pisno obvestilo proizvajalca ali predstavnika proizvajalca medicinskih pripomo─Źkov o varnostnih korektivnih ukrepih, ki jih je potrebno uvesti, da so pripomo─Źki varni za uporabo ter da se tako zmanj┼íajo mo┼żnosti za nastanek zdravju ┼íkodljivih dogodkov.

Proizvajalec medicinskih pripomo─Źkov ali predstavnik proizvajalca mora o varnostnih korektivnih ukrepih pisno obvestiti tako JAZMP, kot uporabnike medicinskih pripomo─Źkov, pri ─Źemer mora proizvajalec zagotoviti, da so vsi uporabniki ustrezno obve┼í─Źeni.

Poleg varnostnega obvestila mora proizvajalec medicinskih pripomo─Źkov ali predstavnik proizvajalca predlo┼żiti JAZMP tudi poro─Źilo o varnostnih korektivnih ukrepih skladno s 15. ─Źlenom Pravilnika o vigilanci medicinskih pripomo─Źkov (Uradni list RS, ┼ít. 61/10).

Mese─Źni seznam varnostnih obvestil morda ni popoln. Seznam vklju─Źuje varnostna obvestila, ki jih je prejela JAZMP. ─îe od proizvajalca prejmete varnostno obvestilo, ki ni na mese─Źnem seznamu, nam prosimo to sporo─Źite na elektronski naslov: .

Scroll to Top