Prvo redno srečanje direktorjev agencij pristojnih za zdravila (HMA) v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke bo 15. in 16. septembra 2021, v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, gostila prvo od dveh rednih srečanj direktorjev agencij  pristojnih za zdravila  (The Heads of Medicines Agencies – HMA). Slednjim se bodo pridružili tudi predstavniki Evropske komisije (EK) in Evropske agencije za zdravila (EMA),  v vlogi opazovalca pa tudi Evropski direktorat za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva (EDQM).

Srečanje bo zaradi trenutnih epidemioloških razmer COVID-19  potekalo preko avdio – video konference. Srečanje bo gostilo okoli 90 udeležencev, ki  bodo poleg ostalih poročil obravnavali tudi strategijo evropskih agencij za zdravila do leta 2025, trajnostni razvoj HMA mreže, vlogo umetne inteligence pri razvoju zdravil, digitalnih zdravila in varnosti zdravil  ter tudi novo uredbo o veterinarskih zdravilih, ki bo posodobila obstoječa pravila glede registracije in uporabe zdravil za uporabo v veterinarski medicini v Evropski uniji.

Uvodnega dela srečanja se bo udeležil tudi minister za zdravje Republike Slovenije, g. Janez Poklukar, ki bo nagovoril udeležence.

Scroll to Top