Prvo redno sre─Źanje direktorjev agencij pristojnih za zdravila (HMA) v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo 15. in 16. septembra 2021, v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, gostila prvo od dveh rednih sre─Źanj direktorjev agencij  pristojnih za zdravila  (The Heads of Medicines Agencies – HMA). Slednjim se bodo pridru┼żili tudi predstavniki Evropske komisije (EK) in Evropske agencije za zdravila (EMA),  v vlogi opazovalca pa tudi Evropski direktorat za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva (EDQM).

Sre─Źanje bo zaradi trenutnih epidemiolo┼íkih razmer COVID-19  potekalo preko avdio – video konference. Sre─Źanje bo gostilo okoli 90 udele┼żencev, ki  bodo poleg ostalih poro─Źil obravnavali tudi strategijo evropskih agencij za zdravila do leta 2025, trajnostni razvoj HMA mre┼że, vlogo umetne inteligence pri razvoju zdravil, digitalnih zdravila in varnosti zdravil  ter tudi novo uredbo o veterinarskih zdravilih, ki bo posodobila obstoje─Źa pravila glede registracije in uporabe zdravil za uporabo v veterinarski medicini v Evropski uniji.

Uvodnega dela sre─Źanja se bo udele┼żil tudi minister za zdravje Republike Slovenije, g. Janez Poklukar, ki bo nagovoril udele┼żence.

Scroll to Top