POLNI NAZIV PROJEKTA

Krepitev strokovnih in kadrovskih zmogljivosti evropskih javnih agencij za zdravila na podro─Źju ocenjevanja┬á zdravil (angl. Supporting the increased capacity and competence building of the EU medicines regulatory network IncreaseNET)

KRATEK POVZETEK

Cilj projekta je identificirati in pove─Źati potrebno strokovno znanje in kompetence znotraj regulatorne mre┼że EU, razviti dodatne zmogljivosti, potrebne za soo─Źanje z izzivi, ki jih prina┼ía razvoj znanosti na podro─Źju zdravil in medicinskih pripomo─Źkov, ter pove─Źati obstoje─Źe zmogljivosti z osredoto─Źanjem na┬á u─Źinkovito rabo virov. Te┼żi┼í─Źe projekta bo vzpostavitev in implementacija sistema za izobra┼żevanje ocenjevalcev in regulatornih strokovnjakov (novih in izku┼íenih) ter sodelovanje in skupno delo v okviru regulatorne mre┼że EU.

Projekt bo glavne cilje dosegel preko 4 delovnih paketov:

ÔÇó Razvoj znanj,

ÔÇó Izmenjava kompetenc,

ÔÇó Optimizacija uporabe kapacitet in

ÔÇó Podpora inovacijam.

Vse dejavnosti znotraj projekta se bodo izvajale v tesnem sodelovanju s klju─Źnimi skupinami EMA/HMA,┬á in sicer EU-NTC, The EU Innovation Network (EU-IN), CAT, BWP, CTCG, CHMP, CMDh in The Accelerating Clinical Trials in EU (ACT EU).

TRAJANJE PROJEKTA

1.1.2024 ÔÇô 31.12.2026

VREDNOST PROJEKTA

10 milijonov
Sofinanciranje EK 7,99 milijonov (80 %)  

PARTNERJI

V projektu sodeluje 27 dr┼żav ─Źlanic EU/EGP in Ukrajina.

Koordinator projekta: JAZMP (Slovenija)

Partnerji: FAHMP (Belgija), AGES (Avstrija), INFARMED (Portugalska), HALMED (Hrva┼íka), MOH CY-PHS (Ciper), S├ÜKL (─îe┼íka), DKMA (Danska), BfArM (Nem─Źija), PEI (Nem─Źija), FIMEA (Finska), ANSM (Francija), AEMPS (┼ápanija), NNGYK (Mad┼żarska), HPRA (Irska), AIFA (Italija), MMA (Malta), NoMA (Norve┼íka), MPA (┼ávedska), NAMMDR (Romunija), MUL (Poljska), CBG-MEB (Nizozemska), SUKL (Slova┼íka), SMCA (Litva), SECMOH (Ukrajina), SAM (Estonija), SAM (Latvija), IMA (Islandija), DISA (Luksemburg)

VLOGA JAZMP 

JAZMP nastopa v vlogi vodje projekta in bo skrbela za uspe┼íen potek celotnega projekta v skladu z delovnim na─Źrtom in ─Źasovnicami.

E-NASLOV KOORDINATORJA

Financirano s strani Evropske unije. Izra┼żena stali┼í─Źa in mnenja so zgolj stali┼í─Źa in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odra┼żajo stali┼í─Źa in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Scroll to Top