Regulativa dejavnosti u─Źinkovin

Podro─Źje u─Źinkovin v Republiki Sloveniji je urejeno z Zakonom o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít.┬á17/14 in 66/19) ter s Pravilnikom o proizvodnji, prometu na debelo in uvozu u─Źinkovin ter registrih proizvajalcev u─Źinkovin, veletrgovcev z u─Źinkovinami in uvoznikov u─Źinkovin (Uradni list RS, ┼ít.┬á79/16).

Poslovni subjekti, vpisani v registre proizvajalcev u─Źinkovin, veletrgovcev z u─Źinkovinami in uvoznikov u─Źinkovin, pri opravljanju svoje dejavnosti upo┼ítevajo na─Źela in smernice dobre proizvodne prakse za u─Źinkovine, ki jih sprejme in objavi Evropska komisija, in dobre distribucijske prakse za promet z u─Źinkovinami na debelo, ki jih sprejme in objavi Evropska komisija.

Predpisani obrazci za vpis v register so Obr. 521-xx (za proizvajalce u─Źinkovin), Obr. 591-xx (za veletrgovce z u─Źinkovinami) in Obr. 592-xx (za uvoznike u─Źinkovin) in so dostopni na internetni strani JAZMP.

Za vlogo za vpis, spremembo in izbris  iz registra proizvajalcev u─Źinkovin, veletrgovcev z u─Źinkovinami in uvoznikov u─Źinkovin se pla─Źa upravna taksa.

Scroll to Top