Promet na debelo z u─Źinkovinami

Podro─Źje prometa na debelo z u─Źinkovinami  je v Republiki Sloveniji urejeno z  Zakonom o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít. 17/14, v nadaljevanju: zakon) v 111. do vklju─Źno 113. ─Źlenu ter s Pravilnikom o proizvodnji, prometu na debelo in uvozu u─Źinkovin ter registrih proizvajalcev u─Źinkovin, veletrgovcev z u─Źinkovinami in uvoznikov u─Źinkovin (Uradni list RS, ┼ít. 79/16, v nadaljevanju: pravilnik). Podrobnej┼íi postopek in vsebino vloge za vpis in  spremembo iz registra  veletrgovcev z u─Źinkovinami je opisan v  8. do vklju─Źno 12. ─Źlenu pravilnika.

Veletrgovec z u─Źinkovinami  je poslovni subjekt, ki opravlja promet z u─Źinkovinami na debelo in je vpisan v register veletrgovcev z  u─Źinkovinami. Veletrgovec z u─Źinkovinami svojo dejavnost opravlja v skladu s smernicami  in na─Źeli dobre distribucijske prakse za u─Źinkovine.

Veletrgovec z u─Źinkovinami s sede┼żem v RS lahko za─Źne opravljati svojo dejavnost na podlagi  vpisa v register veletrgovcev z u─Źinkovinami, ki ga vodi JAZMP.

Scroll to Top