Poslovne donacije zdravil

Podro─Źje poslovnih donacij zdravil je v Republiki Sloveniji urejeno s 142. in 143. ─Źlenom Zakona o zdravilih (Uradni list RS, ┼ít. 17/14 in 66/19) in je v pristojnosti JAZMP. Poslovna donacija zdravil je namensko in brezpogojno darilo, ki ga poslovni subjekt (donator) brezpla─Źno daje izvajalcu zdravstvene dejavnosti na podlagi njegove izra┼żene in utemeljene potrebe po zdravilu. Prejemnik poslovne donacije zdravil je lahko izvajalec zdravstvene dejavnosti, ki je financiran iz javnih sredstev. Poslovna donacija zdravila za so─Źutno uporabo ni dovoljena, prav tako ni dovoljena nadaljnja prodaja doniranih zdravil.

Predmet poslovne donacije so lahko zdravila z dovoljenjem za promet v Republiki Sloveniji, v drugi dr┼żavi ─Źlanici EU ali v tretji dr┼żavi, ─Źe ima ta enake zahteve glede kakovosti, varnosti in u─Źinkovitosti zdravila in ga spremlja izvid o analizi kakovosti zdravila.

Poslovne donacije zdravil morajo na JAZMP priglasiti donatorji. Donator mora ┼íe vsaj eno leto zdravilo zagotavljati vsem bolnikom, vklju─Źenim v program donacije, pri katerih so dokumentirane koristi zdravljenja s tem zdravilom.

Vlogo je potrebno na JAZMP oddati v pisni in elektronski obliki. Elektronsko obliko vloge po┼íljite na elektronski naslov: .

Seznam priglašenih poslovnih donacij

Scroll to Top